E-İhracat Nedir? Neden E- İhracat Yapmalısınız?

E-İhracat Nedir? Neden E- İhracat Yapmalısınız?

Mağazanız yerel pazarlarda yeni müşterilere ve satış kanallarına ulaşarak büyüdü. Yıllar boyunca sürdürülebilir bir büyüme seviyesini korumayı başardınız. Peki, sırada ne var? İşletmenizin daha hızlı ve sağlam bir şekilde büyümesini sağlamak için ne yapmalısınız? İşte E-İhracat hakkında bilmeniz gerekenler…

E-İhracat Nedir?

E-ihracat kavramını, yurtdışındaki müşterilerinizin web siteniz veya online pazaryerleri aracığıyla sizin ürünlerinizi satın alması olarak tanımlayabiliriz.

Kimler E-İhracat Yapabilir ve Neden Önemlidir?

Dış pazarda faaliyet göstermek isteyen herhangi bir ticari kuruluş e-ihracat yapabilir. E-ihracat işletmelere birçok avantaj ve fırsat sunmaktadır ve bu nedenle çok önemlidir. E-ihracat yapan bir işletmenin sahip olabileceği bazı avantajlar şunlardır:

Artan satışlar ve artan karlılık

Büyüme için yaratılan yeni fırsatlar

Artan yerel itibar

Mevsimsel değişikliklerden daha az etkilenen ürünler

İç piyasaya daha az bağımlılık

E-İhracat için İnterneti Nasıl Verimli Kullanabilirsiniz?

İnternet ve dijital pazarlama, geleneksel ihracat yaklaşımlarına göre önemli avantajlar sunmaktadır. Herhangi bir fiziksel ortama ihtiyaç duymadan sadece dünyanın her yerinden potansiyel müşterilerinize ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda:

Ülkenizde yerel para birimi üzerinden satış yapmak yerine ürünlerinizi USD, Euro, Pound vb. uluslararası döviz kuru üzerinden listeleyip satarak karlılığınızı artırırsınız.

Müşteri lokasyonunu dikkate alarak ürün ve hizmetlerinizi kişiselleştirme imkanına sahip olursunuz. Müşterilerinizin o lokasyondaki alım gücünü göz önünde bulundurarak farklı fiyat aralıklarında ürün ve hizmet teklifleri sunarak satış potansiyelinizi artırırsınız.

Üretici iseniz, kendi e-ticaret altyapınızı kurmadan uluslararası ve yerel online pazaryerleri ile çalışabilir, ürünlerinizin uluslararası pazarlarda ilgi görüp görmediğini test edebilirsiniz.

Büyük çağrı merkezleri kurmaya gerek kalmadan çevrimiçi mesajlaşma servislerini kullanarak yönetimi kolay ve esnek bir müşteri hizmetleri operasyonuna sahip olursunuz.

Bloga dön