SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Amazon’da Private Label İş Modeli Nedir?

Private Label iş modeli, kendinize ait bir ticari marka ile satış yapmanız anlamına gelmektedir. Burada size özel bir marka ile sıfırdan e-ticaret serüvenine başlanır. Diğer iş modellerine göre daha fazla reklam bütçesi gerektirir.

Arbitrage Nedir? Online ve Retail Arbitrage Farkları Nelerdir?

Arbitraj farklı piyasalar arasındaki fiyat farklılığından yararlanarak kar etmeye denir. Bu yöntem Amazon üzerinde iki farklı şekilde uygulanabilir. Retail ve Online Arbitraj olarak adlandırılan bu iki yöntemin en temel farklılığı Amazon’da satmak istediğimiz ürünleri elde ediş şeklimizdir. Retail Arbitrajda ürünleri bulmak için fiziki olarak mağazaları gezmek, Online Arbitrajda ise web siteleri üzerinden ürün incelemek gerekir. İki iş modelinin de kendilerince hem pozitif hem negatif yanları var.

Amazon Dropshipping Nedir?

Dropshipping iş modeli, stoksuz e-ticaret olarak bilinmektedir. Amazon’da bu iş modeli ile satış yapmak, farklı e-ticaret kanallarından uygun fiyatlı tespit ettiğiniz ürünleri, Amazon hesabınız üzerinde kârlı bir şekilde listeleyip sipariş geldikçe tespit ettiğiniz satıcıdan alarak kendi alıcınıza göndermektir. Stok veya depolama masrafı gerektirmez.

Dropshipping Amazon’da Riskli Bir İş Modeli Midir?

Hem evet, hem hayır. Amazon’un Dropshipping için tanımladığı bazı kurallar vardır. Eğer bu kuralların dışına çıkarsanız hesabınızın suspend olması kaçınılmaz. Bu riskleri azaltmak için yapılması gerekenleri öğrenmek için bize ulaşın.

Amazon FBA ve FBM Nedir?

FBA – Fulfillment by Amazon (Amazon Tarafından Hazırlanma): Ürünlerinizi Amazon’un merkezlerinde depoladığınız bir satış modeli. Amazon daha sonra bu ürünleri alır, paketler, gönderir ve müşteri hizmetleri sağlar. FBA, işletmenizi büyütmenize yardımcı olabilir. FBM – Fulfillment by Merchant (Satıcı Tarafından Hazırlanma): Satıcıların siparişlerden ve depolamadan sorumlu olduğu bir satış modelidir.

Amazon Satıcılardan Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Amazon, profesyonel satıcı hesaplarından aylık satıcı hesabı ücreti almaktadır. Bu Kuzey Amerika pazar yeri için 39.99 USD, Avrupa pazar yeri için 39 Euro’dur. Buna ek olarak, tüm online pazar yerleri gibi, Amazon da yapılan tüm satışlardan sabit bir komisyon almaktadır. Eğer FBA iş modeli ile satış yapacaksanız, yani ürünleri Amazon’un depolarına gönderecekseniz, siparişlerinizin gönderimi ve müşteri ilişkileri için Amazon’dan bu hizmeti alacaksanız, bunun da ürünlerin paket hacmine ve ağırlığına göre değişen depolama ücretleri bulunmaktadır.

Amazon’da Hesap Açtım, Mağazam Var. Mağazamı Yönetir Misiniz?

Elbette. Mağaza yönetimi hizmetimiz yeni satışa başlayacak e-ihracatçılar kadar halihazırda satıcı hesabı olan ve satış yapan firmaları da kapsamaktadır. Mağaza yönetimi hizmetimiz, alanında uzman ekibimiz ile Amazon başta olmak üzere diğer pazar yerlerinde de mağazanızın A’dan Z’ye tüm operasyonel ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.

Bireysel girişimcilere hizmet veriyor musunuz?

Bireysel girişimcilerimiz de elbette bizden hizmet alabilirler. İlk etapta özellikle E-Akademi hizmetimizi, yani canlı eğitim paketimizi öneriyoruz. Bu eğitim ile ilk dersten itibaren Amazon hesabınızı açıp kurs bitiminde ürün satıyor hale geleceksiniz.