Amazon Build International Listings Hakkında Bilinmeyenler

Amazon Build International Listings Hakkında Bilinmeyenler

Amazon, kendi satıcılarının uluslararası satışlarını gerçekleştirmelerinde kolaylık sağlamaları için ‘’Build International Listings’’ adlı aracını kullanıma sundu. Bu araç ürününüzü farklı dilin konuşulduğu pazar yerinde kolay bir listelemeyle satışlarınızı arttırma gibi bir çok kolaylık sağlıyor. Bu listeleme çeşidinin birçok avantajı ve dezavantajı bulunmakta. Sizlere bu yazımızda BIL’in artı ve eksilerinden bahsedeceğiz.

Avantajlar

Build International Listings aracını kullanarak hali hazırda satışını gerçekleştirdiğiniz ürünün hedef pazar yerinde de listeleyerek satış gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin Amerika’da satışını gerçekleştirdiğiniz ürün Kanada pazar yerinde de aktif satış halindeyse aynı ürün kodu olması halinde hızlıca teklif verebiliyorsunuz. Ek olarak Amazon’un sağladığı otomatik tercüme ile ürün listelemenizi farklı bir ülkede kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Pazar yerlerindeki fiyatlar ise giriş yaptığınız ülkenin kuruna göre anlık olarak güncelleniyor. Bu şekilde ürünlerinizi birden çok pazar yerinde kolayca listeleyebiliyorsunuz.

Dezavantajlar

Otomatik tercümenin hızlıca listelemede avantaj sağladığı gibi yanlış tercüme olasılığından dolayı bir çok riski de barındırıyor. Farklı ülkede müşterilerin yanlış bir tercüme ile karşı karşıya kaldıklarında ürünün satışının düşmesi ve markanın imajının zedelenmesine sebep olabiliyor. Tercümenin günümüzde bir çok katkısı olsa da listeleme de bazen sıkıntı yaratabiliyor. Ürünü listelerken elle müdahale etmek ürünün kişilere ulaşmasında daha etkili olduğu gözlemlenmekte.

Otomatik fiyatlandırmadan bahsedecek olursak, her ülkeye ayrı fiyatlandırma strateji yapmadan listeleme yapmak karlılık konusunda bir takım sorunlar doğurabiliyor.

Build International Listings aracından yararlanırken kısa vadeli olarak size birçok avantaj sağlasada ürününüzün ve markanızın sürdürülülebilirliği açısından bazen elle müdahale söz konusu olabiliyor.

Bloga dön