Yeni Ürün Lansmanında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Ürün Lansmanında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Ürün Lansmanında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lansman, Fransızca kökenli bir kelimedir. Tanıtma, ortaya çıkarma veya sergileme anlamına gelir. Lansmanlar günümüzde bir ürünü, markayı veya bir projeyi tanıtma amaçlı yapılır. Lansman süreçleri amaca göre her zaman farklılık gösterir. Haftalık süren lansman etkinlikleri olduğu gibi aylarca veya belirli yıllara göre süren lansman etkinlikleri de görebiliyoruz. Hadi şimdi bir markanın lansmanında genel olarak nelere dikkat etmeliyiz birlikte bakalım.

1.Hedef Kitlenizi Belirleyin

Lansman hangi süreçte nasıl ilerleyeceğine dair hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Hedef kitlenizi belirlemenizde ki önemli iki faktörü değerlendirecek olursak, markanızın ürünleri ve hedef kitleyi nasıl belirlediğiniz. Markanızın hitap ettiği kitleyi demografik olarak belirleyip, lansman çalışmalarına başlamalısınız. Hedef kitlenizi belirlemede Etkinlikler, Facebook Ads, Google Ads, Linkledin, E-mail marketing, Website reklamları veya blog yazıları gibi bir çok yöntem kullanarak hedef kitlenizi yakalama şansı yakalayabilirsiniz.

2.Tanıtıma Hazırlanın

Markanızın neler yaptığını hedef kitlenize anlatma vakti. Her platforma özel görsel veya video şeklinde bültenler hazırlamalısınız. Markanızın insanlara ne şekilde dokunup, onların hayatlarını nasıl kolaylaştırdığına dair. Tanıtımda markanızı diğer markalardan ayıran özelliklere de yer verebilirsiniz.

3.Takım Olarak Çalışın

Lansman süreçlerinde şirket içi iletişimi sıkı tutmak, yeni fikirler ve farklı bakış açıları kazanmanızı sağlar. Lansman hakkında sürekli geri bildirim ve farklı fikirler edinin. Lansmanın son halini hazırlamak için fikirleri faaliyete geçirin. Güzel bir lansman ve başarılı bir markanın arkasında yetenekli bir takımın olduğunu asla unutmayın.

4.Hedef Kitlenizi Süzün

Belirlediğimiz metotlarla yakaladığımız hedef kitleyi süzme vakti. Hedef kitle üzerinden yaptığımız A/B testleriyle bizim hedefimiz olan kitleyi özel hedef kitle olarak belirlemeliyiz. Lansmanımızda var olan hedef kitleyi sürekli koruyup, farklı metotlarla yeni hedef kitleler yakalamak için uğraşmalıyız.

Bloga dön